Skip to main content

Waterdichte pleisters


Tadelakt


Marokkaanse kalkmagie

Tadelakt is een Marokkaanse kalkpleister uit het Atlasgebergte. De pleister wordt op dezelfde manier aangebracht als de andere waterdichte pleisters, maar wordt volledig gepolijst met een gladde steen. Het is specialistenwerk.

Poreus
Het resultaat is waterdicht, naadloos en geeft een exclusieve uitstraling. Tadelakt heeft echter ook beperkingen. Zo hecht het op weinig ondergronden en blijft het poreus en delicaat.
Tadelakt Waterdichte pleisters
Bovendien vraagt tadelakt veel onderhoud om waterdicht en mooi te blijven. Door de hoge arbeidsintensiteit en de kennis die nodig is om de originele tadelakt goed te plaatsen, hangt er ook een hoger prijskaartje aan deze afwerkingspleister. Een werfbezoek is steeds nodig om na te gaan of de ondergrond geschikt is voor tadelakt.

Microtopping wordt in egale, dunne lagen boven elkaar aangebracht. Dat resulteert in een rustiger geheel en minder “tekening-gevoel”. Door de beperkte dikte van de lagen is de voorbereiding van de ondergrond nog belangrijker.

Voor-, en nadelen van Tadelakt :

 • volledig waterdicht
 • naadloos
 • kleurvast
 • moet zeer goed onderhouden worden
 • enkel voor binnentoepassingen
 • geschikt voor natte & droge ruimtes
 • blijft poreus
 • delicaat oppervlak

Mortex® Beal


Kalk en Kunst is een Mortex® plaatser van het product Mortex® van de fabrikant Beal.

Een Belgisch kwaliteitsproduct

Mortex® Beal is een decoratieve, waterdichte afwerkingspleister. Veel ondergronden zijn geschikt om ermee afgewerkt te worden: gepleisterde muren, (dek)vloeren, tegels, meubels, … De belangrijkste voorwaarde is dat de ondergrond voldoende stabiel en stevig is en geen barsten vertoont. Naast de kwaliteit en soort van de ondergrond beïnvloeden het aantal hoeken mee de berekening van de prijs. Daarom is telkens een werfbezoek nodig voor offerte op maat.

Afwerking
Mortex® Beal kan grof aangebracht worden of strak en fijn afgewerkt worden. De bekleding is, naargelang van de toepassing, niet dikker dan 2 à 4 mm.

Mortex Waterdichte pleisters

Mortex® Beal heeft meestal een strakkere, meer industriële look dan tadelakt. Nochtans kan mortex ook zacht afgewerkt worden; veel hangt af van de hand van de plaatser en de gekozen kleur. Het wordt net als tadelakt volledig naadloos geplaatst, ook op de overgangen tussen de vloer en de muren.

Kleuren
Mortex® Beal wordt in de massa gekleurd door natuurlijke pigmenten. Daardoor zijn de kleurvariaties eindeloos. U kunt kiezen uit een groot gamma stalen, rekening houdend met de lichtinval en het soort licht. Uiteraard zijn ook andere kleurschakeringen mogelijk volgens uw smaak en wensen.


Stuc Deco


Als een flinterdunne natuursteen

Stuc Deco is een hoogwaardig, decoratief, waterdicht mineraal product om vloeren en wanden te bekleden. Het kan binnenshuis op elke stevige en stabiele ondergrond zoals beton, dekvloer, trappen aangebracht worden, maar ook op sanitaire elementen, tafel- en keukenbladen.

Stuc wordt aangebracht in lagen van max. 1 mm dik; bij een egale ondergrond is een totale dikte van 1,5 mm voldoende. Stuc Deco kan dus dun, naadloos en heel fijn afgewerkt worden.
Stuk Deco Waterdichte pleisters
Net als voor Mortex is ook voor Stuc Deco de aard en de soort ondergrond enorm belangrijk, net als een zorgvuldige voorbereiding. Daarom is telkens een werfbezoek nodig voor een offerte op maat.

Milieuvriendelijk
Stuc Deco is een milieuvriendelijk kalkmengsel. Het en wordt gemengd met water, zodat een strijkbare mortel ontstaat die decoratief en watervast kan worden aangebracht. Het combineert het uitzicht van gepolijste beton, met de meer natuurlijke look van natuursteen. Stuc Deco kan op verschillende manieren worden afgewerkt, voornamelijk in natte ruimtes, en vraagt weinig onderhoud.

Kleuren
Stuc Deco wordt in de massa gekleurd door natuurlijke pigmenten. Daardoor zijn de kleurvariaties eindeloos. U kunt kiezen uit een groot gamma stalen, rekening houdend met de lichtinval en het soort licht. Uiteraard zijn ook andere kleurschakeringen mogelijk volgens uw smaak en wensen.

Voordelen van Stuk Deco :

 • volledig waterdicht
 • naadloos
 • kleurvast
 • onderhoudsvriendelijk
 • geschikt voor binnentoepassingen
 • geschikt voor natte & droge ruimtes
 • milieuvriendelijk

Enkele recente realisaties


Breng een bezoek aan onze toonruimte

Hebt u bouw- of verbouwplannen? Is uw interieur aan een makeover toe? En hebt u interieuradvies of meubeladvies nodig? Wij adviseren u graag! Of u nu houdt van een strakke, warme of landelijke woonomgeving, Kalk en Kunst zorgt ervoor dat u zich helemaal thuisvoelt in uw nieuwe keuken, woon- of badkamer.